213 076 €112,5 m²

Vanha viertotie 18 M, Haaga Etelä-Haaga, Helsinkiliiketila

Velaton hinta
213 076 €
Hoitovastike
928,13 € / kk
Pinta-ala
112,5 m²
Kerros
1
Rakennusvuosi
1963
Toimitilan tyyppi
Liiketila
Kaupunginosa
Haaga Etelä-Haaga
Kaupunki
Helsinki

Myynnissä avara liiketila Etelä-Haagan Kultareuna -alueelta!

Tässä liiketilassa on iso myymälä, tuulikaappi, apukeittiö, arkisto, useampi työhuone, keittiö, useampi wc (toisessa WC:ssä ollut aikaisemmin mm suihkukaappi, linjasaneerauksen jälkeen asennus jäänyt kesken uusittu muovimatto ja vedetty uudet käyttövesiputket, tila ei ole toistaiseksi käytössä suihkuna) . Liiketilalla on myös etelään iso huoneistomittainen parveke. Samoin kevytrakenteinen säilytystila portaiden yllä (kantavuudesta ei tietoa). Liiketilan myymälän puolella on paljon huonekorkeutta ja se on avara isoilla näyteikkunoilla.

Liiketila sopii monipuolisesti toimistoksi, myymäläksi, koulutustilaksi tai vaikka valokuvaamoksi (paljon huonekorkeutta).

Näkymät ovat kadulle pohjoiseen myymälästä, apukeittiöstä mm länteen, työhuoneista ja keittiöstä etelään. Rakennus on valmistunut vuonna 1963. Yhtiössä on osakkaiden käytössä oleva saunaosasto, sen lisäksi samassa rakennuksessa on toinen liiketila (ravintola), autotalleja ja varastoja. Viimeisen tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen mukaan yhtiön maksuvalmius on ollut hyvä. Yhtiö sijaitsee omalla tontilla. Kultareunan rakennuskanta on suojeltu Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksellä elokuussa 2016.

Liiketila sijaitsee suositulla alueella Etelä-Haagassa, välittömässä läheisyydessä laaja palveluvalikoima: useat päiväkodit ja koulut, liikunta- ja muut vastaavat palvelut, ruokakaupat, hyvät ulkoilumaastot, monipuoliset liikenneyhteydet: bussit, raitiovaunu, juna, autolle pysäköintimahdollisuuksia. Turunväylä ja Hämeenlinnan väylä ovat lyhyen ajomatkan päässä ja Helsingin keskustaan ajomatka noin 5-10 minuuttia. Lyhyt ajomatka Espooseen ja Helsinkiin sekä kehä I:lle.

Ajankohtaista yhtiössä:

Linjasaneerauksen käyttövesiputkien velkaosuus on juuri jyvitetty liikehuoneistolle, arvioitu velkaosuus liikehuoneistolle on noin 57 075,60 euroa tai rahoitusvastikkeena noin 2,10 eur/m2/kk eli noin 236,25 euroa/kk. Ostaja ottaa vastatakseen tulevan velkaosuuden, se voi olla alustavaa kustannusarviota suurempi tai pienempi.

Yhtiökokouksessa 4.5.2022 päätettiin toteuttaa lukostohanke lisäämällä enintään 40.000 euron lisärahoitusmäärä nostettavaksi tulevaan PO4 lainaan konvertointivaiheessa. Jyvitettävä osuus huoneistolle ei ole vielä tiedossa. Asia selviä taloudellisen loppuselvityksen jälkeen, kun urakka on valmis. Lukostohanke toteutetaan syksyllä 2022.

Liiketilassa pidetään yksityisnäyttöjä.

Soita ja sovi tapaaminen sinun tulevaan liiketilaan ja toteuta tästä sinun yritystoimintaan sopiva kokonaisuus!

Yhtiöjärjestyksen mukaan M1 liiketila (Uudessa Yhtiöjärjestyksessä M1).

TIEDUSTELUT JA YKSITYISESITTELYVARAUKSET:

Marjut Uusmäe, KiLAT 040 680 7717 tai marjut.uusmae@roof.fi I provide services also in English and in Estonian.

JA

Marjaana Heinonen, LKV, LVV, Kaupanvahvistaja 040 680 7724 tai marjaana.heinonen@roof.fi I provide services also in English.

OTATHAN YHTEYTTÄ JA VARAAT OMAN ESITTELYAJAN?

ROOF LKV www.roof.fi

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Vanha viertotie 18 M, 00350 Helsinki
Kaupunginosa
Haaga Etelä-Haaga
Kohdenumero
20697808
Kerros
1 / 3
Toimitilan tyyppi
Liiketila
Tilan pinta-ala
112,5 m²
Tontin pinta-ala
1 805,5 m²
Kokonaispinta-ala
112,5 m²
Pinta-alojen lisätiedot
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Huoneiston kokoonpano
liiketila
Kunto
Tyydyttävä
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan tai 1-2 kk kaupan teosta
Keittiön varusteet
APUKEITTIÖ (myymälän vieressä): VARUSTUS: kaapistot, hana ja allas, vesipiste siivouskaapissa sekä astianpesukone liitäntä. Haitariovi myymälään. Ikkuna ja paljon huonekorkeutta. KATTO: Levyä SEINÄT: Maalattu. LATTIA: Muovi. KEITTIÖ (kulku parvekkeelle): VARUSTUS: kaapistot, hana ja tiskiallas, sekä astianpesukone liitäntä. KATTO: Maalattu. SEINÄT: Maalattu, kaakeli. LATTIA: Muovi.
Parveke
Kyllä
Parvekkeen lisätiedot
Tyyppi: sisäänvedetty. Suunta: etelä
Kylpyhuoneen varusteet
Erillisen WC:n kuvaus: VARUSTUS: Peilikaapit, valaisimet, hana, allas, allaskaapit, käsisuihku. WC-istuin. KATTO: Maalattu. SEINÄT: Maalattu, kaakeli. LATTIA: Laatta. Toinen WC (aikaisemman WC/suihku-tilan yhteydessä toimiston puolella. VARUSTUS: hana, allas, käsisuihku. WC-istuin. Viemäri (lattiakaivo) ja käyttövesiputket pintavetoina. Matala tila. Suihkukaappi on valmiina, mutta asentamatta. (tila on keskeneräinen linjasaneerauksen jälkeen) KATTO: Maalattu. SEINÄT: Maalattu. LATTIA: Muovia. Lattiakaivo. Lavuaarin viemäri pintavetona yhdistetty tilan pääviemäriin. .
Näkymät
Myymälästä pohjoiseen, apukeittiöstä länteen, toimiston ja keittiön sekä parvekkeen näkymät etelään.
Tulevat remontit
Arvio tulevasta kehityksestä Yhtiöllä on kunnossapitosuunnitelma (5 v korjaussuunnitelma) joka käsitellään vuosittain yhtiökokouksessa. Yhtiökokouksessa käsiteltäväksi tulee seuraavat mahdollisesti hankkeet joiden toteutus olisi mahdollisia rahoittaa olemassa olevalla limiitillä/ lainalla: 2022-2023: Taloyhtiön lukoston uusiminen (Päätetty 4.5.22) 2022-2023: Ilmanvaihdon parantaminen, taloyhtiön huoneistojen ym. tilojen korvausilmaventtiilien tarveharkintainen asentaminen/ lisääminen. Hallituksella ei ole nykytiedossaan muita 5 vuoden aikana vastikkeisiin merkittävästi vaikuttavia korjauksia. PTS (Päivitetty 2022) 2022-2023: Lämmitysverkoston parannustoimet. (Myöhemmin, ei tiedossa ajankohta): Ulkopuolisen pohjaviemärin (tutkimus/kuvaus+korjaussuunitelma). (Myöhemmin, ei tiedossa ajankohta): Julkisivujen huoltokorjaus (ulkoseinät). ikkunat, taloverkko, ovisummerit, tietotekniikka kaapelointi, autotallien ovet. Pyydä tarkempi listaus välittäjältä. Liite: KUNNOSSAPITO /KORJAUSSUUNNITELMATYÖKIRJA PTS, PÄIVITETTY 2022. KUNNOSSAPITO /KORJAUSSUUNNITELMATYÖKIRJA PTS:ssä mainitut toimenpiteet saattavat aikaistua tai myöhentyä. Myyjä ei vastaa taloyhtiön myöhemmin päättämistä kunnossapitotoimenpiteistä, eikä niistä koituvista huoneistokohtaisista kustannuksista.
Tehdyt remontit
Apukeittiö ja asiakas WC rakennettu vuonna 2006-2007, myymälän kevyt väliseinä purettu muutama vuosi sitten. Asiakas haki lupa silloin hallitukselta, muutokselle annettiin lupa ja muutos toteutettiin suunnittelmien mukaisesti. Yhtiössä on ollut sen jälkeen viemäreiden pinnoitus ja käyttövesiputkien uusiminen vuosina 2017-2021 Ohessa asiakkaan kuvaus: Olen jättänyt muutostyöilmoituksen syksyllä 2006 taloyhtiön hallitukselle, joka on silloin hyväksynyt muutokset, joita jouduin silloin tekemään. En ole pyytänyt hallituksen pöytäkirjoja siltä ajalta, mutta taloyhtiö ei kieltänyt remonttia. Liiketilaan rakennettiin tuolloin apukeittiö, sivuun vedettävä paljeseinä sekä asiakas-WC. Ilmastointikanavat tulivat paljeoven yläpuolella olevaan seinäkoteloon. Liitteenä taloyhtiölle toimitettu muutoskuva. Kuvassa näkyvä kevyt väliseinä on purettu muutama vuosi sitten. Taloyhtiö on uusinut apukeittiön viemäriputken linjasaneerauksen yhteydessä viime vuonna. TALOYHTIÖSSÄ: Olennaiset tapahtumat 2021 tilikaudella ja sen jälkeen: LVIS käyttövesiputkistohanke vastaanotettiin yhtiön toimesta urakkasopimuksen mukaisesti syksyllä 2021. Urakoitsija on tämän Jälkeen tehnyt osakasremontteja sekä taloyhtiön reklamoimia viimeistelykorjauksia. Hanke on rahoitettu korjauslaina-limiitillä joka konvertoidaan korjauslainaksi, kun kaikki lopulliset kustannukset ovat saapuvilla ja myös urakoitsijan kaikki maksuerät on hyväksytty. Ennen konvertointia osakkaille annetaan mahdollisuus maksaa hankeosuutensa kerralla pois muutoin konvertoinnin yhteydessä osakkaille muodostuvan lainavastikkeen sijaan. Taloyhtiölle nostetun limiitin / lainasopimuksen marginaali on 0,55 %, viitekorko toimintakertomuksen kirjoitushetkellä 0 % Ja lainan takaisinmaksuaika on 25 vuotta. 2021: LVIS, käyttövesiputkiston saneeraus, LJH laitteiston uusiminen. (mm M1 Viemäriputki muutos 70mm=> 100mm) 2021: Huoneistojen termostaattien uusiminen. 2021: Saunaosaston saneeraus. 2019-2021: LVIS, Käyttövesiputkiston toteutussuunnittelu. 2019: Takkahormit nuohottu. 2018: LVIS, Käyttövesiputkiston hankesuunnitelma. 2017: Takapihan ovien ja ikkunoiden kunnostus. 2017: Vesikaton (kupari) huoltokorjauksia. 2017: Porrashuoneet maalattu. 2016: Päävesijohdon uusiminen (Tonttiliittymän uusiminen). 2016: Pihavalaisimet uusittu. 2016: Käyttövesiputkiston uusimisen selvittely. 2015: Viemäriputkiston saneeraushanke, viemäriputkiston pinnoitushanke (Newliner ruiskuvalu). 2013: Takkaimureiden huolto. 2010: Putkiston kuntotutkimus: LVV-putkistojen kuntotutkimus/ VTT Expert Services. 2009: A-talon pohjaviemäriputkiston osittainen uusimistyö A-B portaiden välistä (alakellari). 2008: Poistoilmakoneiden peruskorjaus. 2007: Eteläpäätyseinän (C-porras) ulkotiilivuorauksen poisto, puhdistus, eristys sekä uudelleenmuuraus. Päätyikkunoiden uusiminen. Uusittu A 7 kylpyhuone kokonaisuudessa. 2001: Vesikatto lumisesteet. 2001: Parvekkeet ja julkisivu kunnostus. Liite: KUNNOSSAPITO /KORJAUSSUUNNITELMATYÖKIRJA PTS, PÄIVITETTY 2022
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: kaikki monipuoliset palvelut lähellä
Kohde on
Osakehuoneisto

Hinta

Velaton hinta
213 075,60 €
Myyntihinta
143 169,19 €
Lainaosuuden maksu
Ei
Neliöhinta
1 894,01 € / m2
Velkaosuus
69 906,41 €

Asuinkustannukset

Rahoitusvastike
213,75 € / kk
Hoitovastike
928,13 € / kk
Yhtiövastike
1 141,88 € / kk
Vesimaksun lisätiedot
oma mittari
Muut kustannukset
Muut maksut: Liikehuoneiston vastikekerroin on 1.5 hoitovastikkeen osalta. Liikehuoneiston hoitovastike 8,25 euroa/m2/kk *112,5 m2 = 928,13 euroa/kk PO2 Viemäriputk.pin. 1,0 euroa/m2/kk *112,5 m2= 112,50 euroa/kk PO3 Korjauslaina 0,90 euroa/m2/kk *112,5 m2= 101,25 euroa/kk Yhteensä rahoitusvastike 213,75 euroa/kk Tämä lisätään syksyllä 2022. "Uusi" rahoitusvastike PO4 LVIS (toteutus käyttövesiputkistohankelaina) enintään 2,10 euroa/m2/kk* 112,5 m2 on yhteensä 236,25 euroa/kk. (Perintä käynnistyy kun LVIS korjauslimiitti konvertoidaan rahoituslainaksi, osakkaille annetaan tätä ennen mahdollisuus halutessaan maksaa hankeosuutensa kerralla pois muuten muodostuvan rahoitusvastikkeen sijaan.) Varastovuokra 1 euroa * (annettava määrä) Ylimääräinen liikehuoneistovastike 8,25 euroa/m2*112,5 m2= 928,13 euroa/kk Kylmä vesi 4,20 €/m3 Lämmin vesi 8,40 €/m3 (Vedestä maksetaan kulutuksen mukaan, muutos uudessa yhtiöjärjestyksessä esitetty varsinaisessa yhtiökokouksessa 4.5.2022 sekä varsinaisesssa yhtiökokouksessa 29.9.2021) Varsinainen yhtiökokous päätti 4.5.2022, että hallituksella on valtuus periä tarvittaessa kahden (2) kuukauden ylimääräinen hoitovastike. Velkaosuuden voi maksaa pankkikuluitta pois lainojen eräpäivillä lainakohtaisesti kaksi kerta vuodessa. Muina aikoina pankkikulut ovat noin 250-400 euroa ja lisäksi pankin perimät mahdolliset jälleenrahoituskulut ja isännöitsijäntoimiston hinnaston mukainen lainaosuuslaskelma per laina. Velkaosuuslaskutilaus tulee tehdä noin kuukautta ennen eräpäivää. Lisätiedot saa kirjanpitäjältä.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Helsingin Vanha viertotie 18
Rakennuksen tyyppi
Liiketila
Rakennusvuosi
1963
Huoneistojen lukumäärä
25
Liiketilojen pinta-ala
277,5 m²
Liikehuoneistojen lukumäärä
2
Kerroksia
3
Hissi
Ei
Taloyhtiössä on sauna
Kyllä
Rakennusmateriaali
tiili, betoni
Kattomateriaali
Kupari
Kattotyyppi
Harjakatto
Energialuokka
E2013 Voimassaolo 13.02.2015-13.02.2025
Energiatodistus
Kyllä
Tontin koko
1 805,5 m²
Tontin omistus
Oma
Kiinteistönhoito
huoltoyhtiö. Kiinteistönhoidon lisätiedot: Kotikatu Oy
Isännöinti
Oy Eknos lsännöinti Ab, Linnankoskenkatu 24, 00250 Helsinki. Puhelin: 010 617 8200. info@eknos.fi . Isännöitsijä: Thomas Nyberg, thomas.nyberg@eknos.fi
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki, Kultareunan rakennuskanta on suojeltu Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksellä elokuussa 2016. (SR-2 rakennus) Lähistöllä vireillä mm. "Haaga, Rasturinlehto"; alueen pohjoispuolelle tutkitaan kevyen liikenteen tunnelia Vihdintien alitse sekä sellaisten asuinkerrostalojen sijoittamista, jotka suojaavat eteläpuolista korttelipihaa melulta, "Haagan ympyrä, Vihdintie ja sähköasema"; kaava-alueella tutkitaan nykyisen Haagan liikenneympyrän alueelle ja sen lähiympäristöön uusia liikennejärjestelyjä ja urbaania korttelikaupunkia.
Kaavatilanne
Asemakaava, Suojelupäätös/-ehdotus tms.
Liikenneyhteydet
erinomaiset liikenneyhteydet Helsingissä ja muualle julkisilla sekä omalla kulkuneuvolla.
Kuntotutkimus
2010: LVV putkiston kuntotutkimus, VTT Expert
Lämmitys
kaukolämpö
Lisätietoja talosta
Siirry talosivulle

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
autotalleja: 5. piha-autopaikkoja: 9.
Yhteiset tilat
parveke, sauna, kellarikomero, urheiluvälinevarasto, kaapeli-tv. Taloyhtiössä muuta: Ilmanvaihto: Koneellinen poisto. Taloyhtiössä ei ole hissiä. Yhtiön hallinnassa on 11 kpl varastoa, pinta-ala yhteensä 366 m2. Poikkeava yhtiöjärjestys. Varsinaisessa yhtiökokouksessa 4.5.2022 on hyväksytty uusi yhtiöjärjestys, vesimaksut kulutuksen mukaan. Yhtiössä on myös Järjestysmääräykset ja tupakointikielto. Uusitun Yhtiöjärjestyksen mukaan 5 § VASTIKKEEN SUURUUS: Osakkeenomistajat ovat velvollisia maksamaan yhtiölle yhtiövastiketta seuraavien perusteiden mukaisesti. Yhtiövastike jakautuu hoito- ja pääomavastikkeisiin ja niiden suuruuden määrää yhtiökokous. Pääomavastikkeella katetaan yhtiön kiinteistön hankinnasta ja rakentamisesta sekä perusparannuksista ja uudistuksista aiheutuvien pitkäaikaisten lainojen hoitamisesta aiheutuvat menot, kuten korot. lyhennykset ja muut lainoihin liittyvät kulut. Hoitovastikkeella katetaan yhtiön kiinteistön käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat muut kuin edellä mainittuun pääomavastikkeeseen kuuluvat menot. Pääomavastikkeen ja hoitovastikkeen jakoperusteena on edellä 4 §:ssä mainittujen huoneistojen pinta-ala. Edellä mainitun periaatteen mukaan määritelty hoitovastike määräytyy seuraavin kertoimin: Asunnot 1,0 Liiketilat 1,5 Autotalli 0,5. Pääoma- ja holtovastikkeen maksuajan ja -tavan määrää yhtiön hallitus. Muut korvaukset ja maksut Huoneistokohtaisesti kulutetusta vedestä ja jätevedestä sekä veden lämmittämisestä aiheutuneista kustannuksista suoritetaan eri korvaus käyttäen perusteena huoneistoihin asennettujen mittarien osoittamia kulutusmääriä. Yhtiökokouksen päätöksellä voidaan kantaa näistä kustannuksista ennakkomaksua. Vastikkeen maksuajan ja -tavan määrää hallitus. .
Muut tilat
TYÖTILAT: VARUSTUS: kaapistot. KATTO: Maalattu. SEINÄT: Maalattu. LATTIA: Muovi. TUULIKAAPPI. MYYMÄLÄ: VARUSTUS: Isot näyteikkunat, myymälä mahdollista laajentaa apukeittiöön avaamalla haitariovi. Tuulikaappi. Kulku työtiloihin, kellariin, apukeittiöön ja asiakas wc:n. Kellariportaiden kohdalle rakennettu aikoinaan kevytrakenteinen pukuhuone/pienvarasto. Paljon huonekorkeutta. KATTO: Levyä. SEINÄT: Maalattu. LATTIA: Muovi. ARKISTO/VARASTO: KATTO: Maalattu. SEINÄT: Tiili. LATTIA: Laatta. PORTAIKKO KELLARIIN: KATTO: Maalattu. SEINÄT: Maalattu. LATTIA: Maalattu. PUKUHUONE/VARASTO: KATTO: Maalattu. SEINÄT: Maalattu. LATTIA: Muovia.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Marjut Uusmäe
Myyntineuvottelija, KiLAT
Puh: 040 680 7717
Roof LKV
Metsäläntie 20, 00320 Helsinki
Marjut Uusmäe
Myyntineuvottelija, KiLAT
Marjut Uusmäe
Myyntineuvottelija, KiLAT
Puh: 040 680 7717

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita