156 000 €0 m²

Hakuntie 1, Pioneeripuisto, KouvolaSali, keittiö, 7 x wc, 4 x mh, kellari, kellari, vintti

Myyntihinta
156 000 €
Pinta-ala
0 m²
Kerros
1
Rakennusvuosi
1938
Toimitilan tyyppi
Liiketila
Kaupunginosa
Pioneeripuisto
Kaupunki
Kouvola

Yrittäjä, etsitkö toiminnallesi uusia tiloja? Tämä kohde tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia!

Korian entinen sotilaskoti on valmistunut omalle 4834 m² tontille, upeaan miljööseen vuoden 2019 asuntomessualueelle, Korian Pioneeripuistoon. Puolustusministeriön arkkitehti Elsi Borg, oli työssään naisena 30-luvulla harvinaisuus, mutta yksi merkittävimmistä suomalaisista sotilasarkkitehdeistä. Rakennuksen julkisivu on museoviraston suojelema, joten näkyviä muutoksia siihen ei voi tehdä, mutta sisäpuolella voit toteuttaa ideasi. Mutta kuka nyt lähtisikään muuttamaan tätä yhtä Suomen upeimmista Docomomo-kohteista? Docomomo International on 1988 perustettu kansainvälisen modernin arkkitehtuurin tutkimus- ja suojelujärjestö.

Toimitko ehkä hyvinvointialalla? Miltä kuulostaisi pitää tunteja tai jopa retriittejä täällä? Joogaa, meditointia tms. salissa tai pihanurmikolla. Ulkoilua luontopolulla ja Kymijoen varrella. Yöpymiseen olisi mahdollisuus yläkerran huoneissa ja ammattitason keittiössä valmistuisi tai säilyisi terveelliset eväät.

Juna-asemalle on matkaa n. 500 metriä, joten tänne on helppo tulla kauempaakin. Valtatie 6:lle on matkaa noin 3,2 km, joten saavutettavuus omalla autollakin on hyvä. Kouvolan keskustaan matkaa on vain noin 6 km, Korian palveluihin puolestaan muutama minuutti. Pihapiiristä löytyy parkkitilaa noin 25-30 autolle, joten saapuminen omalla autollakaan ei ole ongelma.

Vai olisiko sinulla muita ideoita? Ehkäpä taidepaja, perhekoti, työtiloja, pitopalvelu, ravintola, elämyskeskus, kokoustilat tai tämän hetken yksi trendeistä, eli pakohuone?

Kysy lisätietoja tai sovi esittelyaika:

Milla Hannikainen Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä LKV, KiAT 041 311 6020 milla.hannikainen@aitoalkv.fi

Seuraa meitä myös somessa: FB: Aitoa LKV Ig: aitoa_lkv Tiktok: aitoa_lkv

www.aitoalkv.fi

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Hakuntie 1, 45610 Kouvola
Kaupunginosa
Pioneeripuisto
Kohdenumero
54090
Kerros
1 / 3
Toimitilan tyyppi
Liiketila
Tilan pinta-ala
0 m²
Tontin pinta-ala
4 834 m²
Kokonaispinta-ala
970 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Pinta-alan peruste: Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (yhtiö rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.
Huoneiston kokoonpano
Sali, keittiö, 7 x wc, 4 x mh, kellari, kellari, vintti
Kunto
Tyydyttävä
Lisätietoa vapautumisesta
viimeistään 3 kk kaupanteosta.
Keittiön varusteet
Työtason materiaali: Teräs. Kylmiö, parila, teollisuusastianpesukone, 2 uunia, ravintolahella. Teräksiset työpöydät ja -säilytyslaatikosto. Keittiön heilurioven kohdalla kytkin, josta voi laittaa huippuimurin päälle, salia viilentämään. .
Parveke
Kyllä
Kylpyhuoneen varusteet
WC (7): Yläkerrassa 2 kpl, joista toisessa suihku. Keskikerroksessa 4 kpl. Kellarikerroksessa 1 kpl.
Säilytystilat
Runsaasti säilytystilaa kellarikerroksessa ja ullakolla.
Tehdyt remontit
1995 Uusittu keskikerroksen wc-putket. 2010 Salin lattialle asennettu laminaatti, jonka alle jätetty linoleumlattia. 2017 Uusittu keittiön putket. 2019 Radanpuoleinen julkisivu rapattu ja maalattu uudelleen. Ikkunat maalattu. 2020 Vesikatto maalattu harjakaton osalta. 2021 Piippu kunnostettu (rappaukset vaihdettu ja maalattu). Kasarmintien puoleinen seinä maalattu. 2021 Vesikatto maalattu muilta osin.
Asunnossa sauna
Ei
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: Kiinteistö sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Juna-asemalle on matkaa n. 500 m ja valtatie 6:lle n. 3,2 km. Korian palvelut ovat muutaman minuutin automatkan päässä, Kauppakeskus Veturiin matkaa n. 5,1 km. Pioneerimetsän luontopolku ja Kymijoki lähellä. Paikallistiedot: Pioneeripuisto on Kouvolan kaupungin Korian kaupunginosassa/taajamassa Elimäen suuralueella, Kymijoen rannalla sijaitseva entinen varuskunta-alue. Pioneeripuistossa pidettiin vuoden 2019 asuntomessut. Kouvolan keskustaan on matkaa n. 6 km.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
286-463-1-306

Hinta

Myyntihinta
156 000 €
Kiinnitykset
0

Asuinkustannukset

Muut kustannukset
Lisätietoja maksuista: Lämmityskulujen vuoden keskiarvo n. 500-550 € /kk. Vesi, sähkö sekä puhtaanpito oman kulutuksen ja sopimuksen mukaisesti. Kaupanvahvistajan kulu. Lainhuutokulu. Maakaasun vaihtaminen kaukolämpöön voisi olla mahdollista. KSS Energia Oy:ltä saatu maakaasuliittymän sopimustehon (70kW) pohjalta hinnat kaukolämpöliittymästä. Liittymismaksu 7440 € (liittymismaksusta ei mene alvia). Lisämaksu +15 metriä linjan rakentamisesta 464 €. Liittymän perusmaksu 2160 €/v. Energian hinta Korian verkossa tällä hetkellä 87,10 €/MWh. Kaukolämmön sopimustehot ovat yleensä hieman pienempiä kuin maakaasussa, joten nämä hinnat ovat todennäköisesti hieman yläkanttiin.
Kiinteistövero
1 681,43 € / vuosi

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Rakennuksen tyyppi
Liiketila
Rakennusvuosi
1938
Kerroksia
3
Rakennusmateriaali
Betoni
Kattomateriaali
Pelti
Kattotyyppi
osin harjakatto/ osin tasakatto
Energialuokka
Rakennus on suojeltu osana valtakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä.
Ilmastointijärjestelmä
Painovoimainen
Tontin koko
4 834 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Palvelurakennusten korttelialue, jossa asuminen on sallittu. Kaavassa ei rajoiteta asumisen ja palvelujen suhdetta. Alue, jolla ympäristö säilytetään. Uudisrakentamisen tai olemassa olevaan rakennukseen tehtävien muutosten sekä piha-alueiden rakenteiden tulee sopeutua olemassa olevien rakennusten ja rakenteiden mittasuhteisiin, materiaaleihin, pintoihin ja väritykseen. Suojeltava rakennus. Rakennustaiteellisesti ja historiallisesti arvokas rakennus. Maankäyttö- ja rakennuslain 57:n §:n nojalla määrätään, ettei rakennusta saa purkaa eikä siinä saa tehdä sellaisia korjaus- tai muutostöitä, jotka turmelevat julkisivujen ja vesikattojen rakennustaiteellista tai historiallista arvoa. Mikäli tämän pyrkimyksen vastaisesti on rakennuksessa aikaisemmin suoritettu rakennustoimenpiteitä, on rakennus korjaus- ja muutostöiden yhteydessä pyrittävä korjaamaan joko entistäen tai muulla rakennukseen ja ympäristöön soveltuvalla tavalla. Korjaus- ja muutostöistä on jo suunnitteluvaiheessa pyydettävä museoviranomaisen lausunto.
Kaavatilanne
Asemakaava
Liikenneyhteydet
Juna-asema lähellä, bussipysäkki lähellä, sujuvat yhteydet omalla autolla ja hyvät pyöräilytiet
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Kouvolan kaupunki.
Pihan kuvaus
Hiekoitetulla alueella on pysäköintitilaa n. 25-30 autolle, muuten piha on nurmialuetta.
Lämmitys
Maakaasu, Ilmalämpöpumppu

Tilat ja materiaalit

Muut tilat
Sali, jossa esiintymislava. Aula, narikka, kellari.
Keittiön lattia
Laatta
Keittiön seinä
Maali
Ominaisuudet
Kohde myydään kalustettuna: Ei

Tekniset tiedot

Vesi ja jätevesi
Vesijohto: Kunnan
Viemäröinti
Kunnan

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Milla Hannikainen
Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä, LKV
Puh: 041 311 6020
Aitoa LKV
Kapteeninkatu 7, 48100 Kotka
SKVL:n jäsen
Milla Hannikainen
Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä, LKV
Milla Hannikainen
Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä, LKV
Puh: 041 311 6020

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita