69 000 €460 m²

Asemakatu 2, Loimaa, Karhulanmäki, Loimaa8h + k

Myyntihinta
69 000 €
Pinta-ala
460 m²
Huoneita
8
Kerros
2
Rakennusvuosi
1876
Toimitilan tyyppi
Liiketila
Kaupunginosa
Karhulanmäki
Kaupunki
Loimaa

Tästä oma asema?

Myynnissä Loimaan rautatieasema.

Asema on valmistunut 1876 ja se on ilmeisesti viimeisiä oman tyylinsä mukaisia rakennuksia. Museovirasto on määritellyt rakennuksen yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista ympäristöistä. Asemalle on kuitenkin tehty laajempia remontteja 1961 ja 1980, sekä perustuksen korjaukset ja kuivatukset 1990 -luvulla. Varsinkin sisätilat ovat muuttuneet paljon alkuperäisestä ja vaikka rakennus on suojeltu, ovat kaupunki ja museovirasto suhtautuneet sisätilojen remonttiin myönteisesti (käytössä oleva rakennus säilyy paremmin).

Loimaan rautatieasemalla ei tällä hetkellä ole aktiivista toimintaa, siellä on kuitenkin kahden kaupan varastot, jotka siirretään myynnin yhteydessä toisaalle. Eli asema vapautuu (tyhjenee) uudelle omistajalle tarvittaessa nopealla aikataululla.

Junat ja linja-autot pysähtyvät asemalla, käytännössä rakennus onkin Loimaan "matkakeskus". Loimaan kaupunki on kehittänyt asemarakennuksen viereistä matkakeskuksen aluetta (puisto, parkkipaikka, bussipysäkit) viime vuosina.

Rakennuksessa on kaksi keittiötä - kahvion pieni keittiö ja isompi keittiö takahuoneessa (henkilöstön), yhteensä 4 wc:tä (2 asiakkaiden, 2 henkilökunnan), kaksi isoa korkeaa tilaa (vanhat odotustilat) sekä useita pienempiä huoneita (lipunmyyntiä, toimistoa yms). Lisäksi yläkerrassa on kaksi lämmintä huonetta, sekä paljon kylmää tilaa. Ovia joka suuntaan.

Rakennukseen tulee kaukolämpö. Aseman vesi-, lämpö- ja sähköverkot yhdistyvät tällä hetkellä viereiseen makasiinirakennukseen, josta asemalle tulee myös osa sähköistä. Viereinen makasiinirakennus on mahdollista ostaa myös, tai vaihtoehtoisesti kauppojen yhteydessä pitää sopia verkostojen eriyttämisestä (makasiinille omansa). Kauppojen yhteydessä sovitaan tekniikan erottamisista - käytännössä muut kiinteistöt, joille nyt tulee lämpöä / vettä asemalta hankkivat omat liittymänsä ja aseman uusi omistaja huolehtii aseman sähköjen eriyttämisestä (asemalla on jo oma sähköliittymänsä, mutta osa sähköistä tulee "vanhaan pääkeskukseen" makasiinista).

Komea, pitkä hirsirunkoinen Rautatieasema on tyydyttävässä, toimivassa, kunnossa, mutta alkaa kaipailemaan jo kunnostusta niin ulkoa, kuin sisällä. Esim. tekniikka (mm lämpöjärjestelmä ja märkätilat) ovat pitkälti -80 ja -90 -luvuilta.

Asema on yksi paikkakunnan merkkirakennuksista ja toimivat kulkuyhteydet, sekä ohikulkeva matkustajavirta luovat monia mahdollisuuksia.

Myös viereinen makasiinirakennus on myynnissä (59 000€/tarjous), jos tarvitset isomman kokonaisuuden.

Pinta-ala on ratahallintokeskuksen rakennustietokortista, ei mitattu.

Asemarakennus sijaitsee määräalalla, josta lohkotaan asemalle oma määräala (paitsi jos ostat myös Makasiinirakennuksen, jolloin lohkomisia ei tarvita). Ostaja maksaa lohkomiskulut.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Kaupunginosa
Karhulanmäki
Kohdenumero
16189257
Kerros
2 / 2
Toimitilan tyyppi
Liiketila
Tilan pinta-ala
460 m²
Huoneiston kokoonpano
8h + k
Huoneita
8
Kunto
Tyydyttävä
Lisätietoa vapautumisesta
Vapautuu ostajan käyttöön sovitusti (viikoissa).
Keittiö
Keittiö
Palvelut
Kirjasto lähellä, Terveyskeskus lähellä, Lääkäriasema lähellä, Puisto lähellä, Päiväkoti lähellä, Ala-aste lähellä, Yläaste lähellä, Lukio lähellä, Koiranpuisto lähellä
Muut ehdot
VR:llä rasite polkupyöräparkkiin rakennuksen edessä. Rakennus sijaitsee määräalalla, jossa mukana viereinen makasiinirakennus. Pitää lohkoa erilleen.
Kohde on
Kiinteistö

Hinta

Myyntihinta
69 000 €
Velkaosuus
0 €

Asuinkustannukset

Rahoitusvastike
0 € / kk
Hoitovastike
0 € / kk
Lämmityskustannukset
250-1000€/kk (kesä-talvi) tästäkin osa viereistä rakennusta (makasiinin lämpimät huoneet))
Vesimaksun lisätiedot
Vesi- ja jätevesimaksu on ollut noin 165€/kk, mutta suurin osa kulutuksesta aiheutuu viereisistä asuintaloista, jotka myynnin yhteydessä saavat omat liittymänsä. Kulutus asemalla itsessään on pientä.
Muut kustannukset
Jätehuolto riippuen tyhjennysvälistä kympeistä max noin sataseen. Kiinteistönhuolto riippuen laajuudesta joitain satasia vuodessa (ei laajoja ulkoalueita).
Kiinteistövero
rakennus: 439,42€/v

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Liiketila
Rakennusvuosi
1876
Kerroksia
2
Rakennusmateriaali
Puu, hirsirunkoinen korjatulla ja salaojitetulla luonnonkivijalalla.
Perustus
Rossipohja luonnonkivijalalla. Kivijalkaa kiertää salaojakaivanto, joka pitää huolen siitä, että perustus on kunnossa ja toimii kuten suunniteltu. Salaojakaivanto on rakennettu laadukkaasti VR:n toimesta 90 -luvulla.
Kattomateriaali
Tiili
Kattotyyppi
Harjakatto
Ilmanvaihto
Painovoimainen
Liikenneyhteydet
Bussipysäkki lähellä, Juna-asema lähellä, Taksitolppa lähellä, Sujuvat yhteydet omalla autolla, Paljon parkkitilaa, Maksuton pysäköinti
Lämmitys
Kaukolämpö

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
Asemalla paljon julkista, ilmaista parkkitilaa.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Timo Suonpää
Puh: 0445163062
Timo Suonpää
Timo Suonpää
Puh: 0445163062

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.