1 300 m²

Runeberginkatu 24, Keskusta, Porvoo

Pinta-ala
1 300 m²
Rakennusvuosi
1936
Toimitilan tyyppi
Muu tila
Kaupunginosa
Keskusta
Kaupunki
Porvoo

NYT TARJOLLA KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKAS, UPEA KIINTEISTÖKEHITYSKOHDE!

Aivan Porvoon keskustassa odottaa uutta omistajaa kulttuurihistoriallisesti arvokas kiinteistökehityskohde. Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1936 seurakuntataloksi.

Rakennuksen uudelleenkäyttömahdollisuuksista on teetetty selvitys. Suunnitelmissa kiinteistöä on kaavailtu moneen erilaiseen käyttöön, muun muassa asumiseen, toimistoiksi sekä ravintola-, juhla- tai liikuntatiloiksi.

Arkkitehtonisesti merkittävässä Porvoon ruotsalaisessa seurakuntakodissa on kaksi kerrosta sekä ullakko ja kellarikerros. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee upea ja valoisa seurakuntasali, joka on mitoitettu 300 henkilölle. Katutasossa on myös valmis laitoskeittiö, kerhohuoneita sekä yleisö-wc:t.

Toinen kerros on aikoinaan rakennettu seurakunnan työntekijöiden asunnoiksi, sittemmin niitä on käytetty kerho- ja toimistotiloina. Myös kellarikerroksessa on toimisto- ja kerhohuoneita sekä toinen, pienempi sali.

Tontilla on päärakennuksen lisäksi erillinen tallirakennus. Lisärakentaminen tontille on mahdollista, rakennusoikeutta on käyttämättä noin 500 m².

Kohde vaatii kaavakehitystä Porvoon kaupungin kanssa. Tontti on nykyisessä kaavassa kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialuetta (YK), mutta asemakaavan muutos tulee ajankohtaiseksi rakennuksen poistuessa kirkollisesta käytöstä. Kiinteistö ei kuulu suojeltuun asemakaava-alueeseen, mutta rakennus tullaan suojelemaan.

Kerrosalaltaan noin 1’300 m²:n rakennus vaatii peruskorjausta. Kellarin yhdessä osassa on ollut kosteusvaurioita ja myös lvis-saneeraus sekä julkisivurappauksen uusiminen ovat ajankohtaisia.

Kohde myydään tarjousten perusteella. Tarjousten lähtöhinnaksi on asetettu 500’000 euroa. Kirjalliset tarjoukset tulee jättää Porvoon seurakuntayhtymän kirjaamoon hallintojohtaja Sari Mankiselle osoitteeseen Lundinkatu 5, 06100 Porvoo. Myyjällä on oikeus hylätä tai hyväksyä tarjoukset.

MAHDOLLISUUS MYÖS LISÄRAKENTAMISEEN!

KOHDETIEDOT

SIJAINTI Katuosoite: Runeberginkatu 24, 06100 Porvoo Kaupunginosa: Keskusta Ympäristö: Kaupungin keskusta, asuin- ja liikerakennuksia

TONTTI Kiinteistötunnus: 638-2-33-5 Pinta-ala: 1’860 m² Omistusmuoto: Oma Kaava: Kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialue (YK), asemakaavan muutos tulee ajankohtaiseksi kirkollisen toiminnan loppuessa Rakennusoikeus: Käyttämättä noin 500 m²

RAKENNUS/HUONEISTO Pinta-ala: Kerrosala noin 1’300 m² Rakennusvuosi: 1936 Kiinteistötyyppi: Kerrostalo Huoneistoselitelmä: Seurakuntatalo Hissi: Ei Kerros: 1.–2. + kellari Kunto, varusteet ja palvelut: Vaatii peruskorjausta, kaikki keskustan palvelut vieressä Lämmitys: Kaukolämpö

MYYNTIHINTA JA KULUT Myyntihinta: Tarjousten perusteella Kulut: Kiinteistövero noin 8’700 € (vuosi 2021), kaukolämpö noin 24’000 € (maalis-joulukuu 2021)

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Runeberginkatu 24, 06100 Porvoo
Kaupunginosa
Keskusta
Kohdenumero
16817993
Kerroksien lukumäärä
3
Toimitilan tyyppi
Muu tila
Tilan pinta-ala
1 300 m²

Hinta

Velaton hinta
Kysy hintaa

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Muu tila
Rakennusvuosi
1936
Liikehuoneistojen lukumäärä
1
Liikehuoneistojen pinta-ala
532 m²
Kerroksia
3
Tontin omistus
Oma
Lämmitys
Vesikeskuslämmitys
Rungon rakennustapa
Paikalla tehty

Ota yhteyttä ilmoittajaan

KTM, LKV Antti Soivio
Puh: 0400446553
www.toimitilaa.fi
Mannerheiminkatu 2, 06100 Porvoo
SKVL:n jäsen
KTM, LKV Antti Soivio
KTM, LKV Antti Soivio
Puh: 0400446553

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita