4 000 000 €812 m²

Rantalinnantie 127, Ruokolahti, RuokolahtiRantalinna niminen hotellikokonaisuus, kaikkiaan 11 kiinteistöä rakennuksineen

Myyntihinta
4 000 000 €
Pinta-ala
812 m²
Huoneita
10
Rakennusvuosi
1912
Toimitilan tyyppi
Muu tila
Kaupunginosa
Ruokolahti
Kaupunki
Ruokolahti

Myydään omarantainen kiinteistökokonaisuus, Rantalinna Ruokolahdella

Rantalinnan hintaa on tarkennettu 31.07.2020 ja neuvottelut jatkuvat.

Myydään historiallisesti merkittävä jugendlinna Rantalinnan omistavan Ruokolahden Linna Oy (1610118-0)koko 100% osakekanta. Yhtiön omistuksessa on kaikkiaan 11 erillistä kiinteistöä, yhteensä noin 9,2 ha maata ja noin kilometrin verran Saimaan rantaa.

Rakennuskannassa on Rantalinna jugendlinna vuodelta 1912, joka on museoviraston suojelema, entinen tohtorinhuvila, yksityinen kappeli, kaksi rantasaunaa ja niihin liittyvät grillauspaikat ja kesäkeittiöt, puisto kesäpaviljonkeineen, sekä joitakin vanhempia purkukuntoisia rakennuksia, kuten verstas ja venevaja. Lisäksi kauppaan kuuluvat Rantalinnan uimalaiturit ja vierasvenelaituri uimamökkeineen.

Kauppaan kuuluvat kaikki linnan historiallisesti merkittävä irtaimisto ja kalusteet, 13 hotellitason huoneen kalusteet, ravintolan noin 100 henkilön tarjoiluun tarkoitetut välineistöt ja tarpeisto sekä ammattikäyttöön sisustettu ja varusteltu keittiö. Lisäksi kokonaiskaupassa myös kiinteistönhoitoon tarvittava varusteisto, kaksi moottorivenettä, kaksi soutuvenettä ja muuta tarpeistoa joka liittyy hotellitoiminnan pyörittämiseen. Kauppaan kuuluvasta irtaimistosta on tehty erillinen kalusteluettelo.

Alueelle on tehty hotellin laajennuksen ja lisärakentamisen aloite ja kylpylähotellin rakennussuunnitelma. Kylpylän edellytyksistä on lisäksi teetetty erillinen Finnish Consulting Group liiketoiminta-arvio, jonka puitteissa lisärakentaminen ja palvelutarjonnan laajentaminen on toteutettavissa.

Alueen kehittämisessä on huomioitu myös erillisten paritalojen ja eko-kylän rakentamisen tarpeet, näistäkin on valmiiksi teetetty rakennussuunnitelmat ja luonnokset.

Rantalinna esitellään sopimuksen mukaan kesän 2018 aikana, yksityisesittelyiden varaukset ja tarkemmat tiedustelut - Osakas Kenneth Katter +358 45 8648062.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Kaupunginosa
Ruokolahti
Kohdenumero
7921690
Kerroksien lukumäärä
3
Toimitilan tyyppi
Muu tila
Tilan pinta-ala
812 m²
Tontin pinta-ala
9,10 ha
Kokonaispinta-ala
1 200 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Ruokolahden Linna Oy omistaa yhteensä 11 erillistä kiinteistöä ja noin 9,2 ha maata. Linnan kantakiinteistö on noin 2,8 ha Rantalinnan alue ja suurin yksittäinen kiinteistö on omistuksen ranta-alueet sekä sivuasunto Eholan kiinteistö. Hotellin laajentamisen ja kylpylärakennuksen noin 3500 k-em2 rakentamiseen suunniteltujen kiinteistöjen kokonaispinta-ala on noin 1,2 ha. Omistus käsittää lisäksi erilliset omistusten korkeimmalla rakennuspaikalla sijaitsevat kaksi kiinteistöä, jossa noin 1,5 ha alueella on yhtensä 1500 k-em2 lisärakennusoikeutta. Alueelle on hahmoteltu ekokylän rakennuksia.
Huoneiston kokoonpano
Rantalinna niminen hotellikokonaisuus, kaikkiaan 11 kiinteistöä rakennuksineen
Huoneita
10
Kunto
Hyvä
Kunnon lisätiedot
Hyvä
Lisätietoa vapautumisesta
Vapautuminen sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Ravintola tason ammattikeittiössä on pääosin Zanussin ammatti keittiövälineistö, liedet ja kaasuliedet, uunit, grillit ja kylmä koneet sekä ammattiastianpesukoneet, joita on täydennetty Diamond ja Amona keittiökoneilla. Hankintaan liittyvä keittiötarpeisto on saatavilla erillisenä liitteenä.
Parveke
Kyllä
Kylpyhuoneen varusteet
Rantalinnan huoneet ja huoneistot ovat kaikki varustettu omilla kylpyhuoneilla, joissa suihkut ja wc. Lisäksi yhteiskäyttötiloissa on 3 erillistä Wc'tä, ja henkilökunnan tiloissa 2 Wc:tä. Kellarikerroksessa on erillinen sauna, hieromahuone ja 2 erillistä Wc'tä, sekä kellarisäilytystilat, pannuhuone ja muut tekniset tilat sekä kylmähuone.
Tehdyt remontit
Erillinen hotellin ja muiden rakennusten korjausluettelo ja -selvitys on saatavilla.
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Rannan omistus
Oma ranta
Asunnossa sauna
Kyllä
Asumistyyppi
Omistus
Ajo-ohjeet
Rantalinnantie 127, 56100 Ruokolahti
Palvelut
Ruokolahti, noin 3 km, Imatra noin 25 kn. Koulut: Ruokolahti, noin 3 km
Lisätiedot
Kaunis ja kartanomainen linna soveltuu sekä yksityiskäyttöön että jatkossakin hotelli- ja terveyskylpylätoiminnan harjoittamiseen ja kehittämiseen. Pintamateriaalit: Lattiat ovat puulattiaa, huoneiden lattiat ovat päällystetyt kokolattiamatoilla, ja huoneiden seinät ovat tapetoidut. Katoissa on kauniita kattorelieffejä, ja ne on entisöity sekä maalattu.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
700-405-1-40
Tietoliikennepalvelut
Rantalinnassa on Telia laajakaista, Nets maksujärjestelmä päätteet.

Hinta

Myyntihinta
4 000 000 €
Kiinnitykset
0

Asuinkustannukset

Lämmityskustannukset
20000.00 €/v
Vesimaksu
416,67 € / kk
Kiinteistövero
5000.00 €/v

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Rakennuksen tyyppi
Muu tila
Rakennusvuosi
1912
Kerroksia
3
Hissi
Kyllä
Rakennusmateriaali
Kivi, tiili, puu ja pelti
Kattotyyppi
Mansardikattoinen/ Pelti
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Ilmanvaihto
Painovoimainen ilmastointi, jota on ravintolan osalta koneellistettu ja paranneltu. Hotellihuoneissa on ilmalämpöpumput.
Tontin koko
9,10 ha
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Lisätietoja antaa: Ruokolahden kunta
Kaavatilanne
Rantakaava
Liikenneyhteydet
Auto, linja-auto ja veneliikenne, Saimaan kanavan kautta jopa merelle
Alueen kuvaus
Rantalinnan vesihuolto ovat oman sopimuksen kautta sovittu Ruokolahden kunnan kanssa. Tilan alueella olevat tiet ja niiden hoito ovat myös omistajan vastuulla.
Rannan (vesistön) tyyppi
Järvi
Rakennusoikeus
1500 + 3500 k-em2
Maasto
Saimaan rannan rantamaasto, jossa on merkittävä noin + 35 m korkeusero järven pinnasta. Jylhää mänty- ja lehtipuustoa sekä istutettua jalopuustoa ja puutarhakasvistoa.
Lämmitys
Öljy lämmitys, sähkölämmitys ja ilmalämpöpumput

Tilat ja materiaalit

Muut tilat
Hotelli Rantalinna on Jugend linna vuodelta 1912. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut varakkaan suvun kesänvietto huvila, ja siinä on mm. asunut Romanovin sukuun kuulunut Prinssi Oldenburg puolisoineen. Rantalinnan historiaan liittyy monta värikästä vaihetta, ja se on muun muassa toiminut kenttäsairaalana, ja 1939-1993 Rantalinna on ollut Konduktööri Yhdistyksen kesähuvila ja vapaa-ajan keskus. Nykyisen omistajan toimesta Rantalinnan aluetta ja puitteita on kehitetty, entisöimällä Rantalinnaa,sekä luomalla hotellitoiminnan edellytykset. Nykyinen kolmannen kerroksen ratkaisu, jossa huoneiden ilmastointia ja viilennystä on parannettu ilmalämpöpumpuin, on luonut modernin ja toimivan pienhotellin, jossa kullakin huoneella on oma ilmeensä.

Tekniset tiedot

Puhtaanapito
2400.00 €/v
Viemäröinti
Oma
Käyttövesi
Kunnan

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Kenneth Katter
osakas, KTM
Puh: +358 (0)45 864 8062
Kasarmikatu 34, 00130 Helsinki
Kenneth Katter
osakas, KTM
Kenneth Katter
osakas, KTM
Puh: +358 (0)45 864 8062

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.