Vuokrattavat toimitilat Helsinki Töölö Mannerheimintie 42 A, 00260 Helsinki

950 € / kk33,5 m²

Mannerheimintie 42 A, Töölö, Helsinki1h + avok

Vuokra/kk
950 € / kk
Pinta-ala
33,5 m²
Huoneita
1
Kerros
1
Rakennusvuosi
1914
Toimitilan tyyppi
Liiketila
Kaupunginosa
Töölö
Kaupunki
Helsinki

Valoisa liiketila/toimisto/galleria heti valmis käyttöönotettavaksi ilman remonttia

Taloyhtiö vuokraa Mannerheimintien hyvien liikenneyhteyksien varrella täysin remontoidun liiketilan. Liikehuoneisto koostuu isosta korkeasta huoneesta, alkovista ja pienestä sosiaalitilasta. Alkovissa on valmius lisätä vuokralaisen kustannuksella yksi vesipiste viemärillä.

Huoneisto soveltuu esimerkiksi toimisto-, myymälä-, parturi-/kampaamo-/kauneushoitola- tai galleriakäyttöön. Huoneisto ei sovellu kahvilaksi, ravintolaksi tai muuhun elintarviketoimintaan, ei edes muun toiminnan ohessa.

Taloyhtiössä on tehty putkiremontti 2018, jolloin uusittiin putkien lisäksi sähkönousut ja tietoliikennekaapelointi. Tilassa on kaikki pinnat uusittu. Huoneiston alkuperäinen, vuodelta 1914 peräisin oleva, harvinainen laattalattia on otettu esille, kunnostettu ja entisöity. Tämä yhdessä 4,2 metriä korkean huonetilan kanssa luo ainutlaatuisen ja edustavan tunnelman. Vastapäätä on vehmas Hesperian puisto.

Liiketilassa on uusittu vuonna 2020 sähköt ja valaistus. Valaistus on toteutettu valokiskoilla sekä suorana että epäsuorana valona, jotka on kytkettävissä erikseen. Huoneistoon tulee moderni CAT6-kaapelointi, valokuitu sekä kaksi antennipistoketta. Vuokralainen tekee oman tietoliikennesopimuksen Elisan kanssa ja oman sähkösopimuksen valitsemansa yhtiön kanssa.

Huoneistossa samoinkuin koko talossa on painovoimainen ilmanvaihto. Suojellun julkisivun takia huoneistoon ei voi asentaa ilmastointilaitteistoa.

Huoneiston vuokra on 950€/kk + ALV.

Lisätietoja sekä näytön sopimista varten ota yhteyttä sähköpostitse alla mainittuun osoitteeseen. Kerro samalla lyhyesti itsestäsi/liiketoiminnastasi.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Mannerheimintie 42 A, 00260 Helsinki
Kaupunginosa
Töölö
Kohdenumero
15821521
Kerros
1
Toimitilan tyyppi
Liiketila
Tilan pinta-ala
33,5 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Pinta-ala on pohjapiirustuksesta arkkitehdin arvioima pinta-ala, jota ei ole tarkistusmitattu.
Huoneiston kokoonpano
1h + avok
Huoneita
1
Kunto
Erinomainen
Kunnon lisätiedot
Täysin remontoitu 2019/2020
Vapautuu
Heti vapaa
Lisätietoa vapautumisesta
Tila on heti vapaa
Keittiö
Avokeittiö
Ominaisuudet
Valoisa, Korkeat huoneet, Korkeat ikkunat, Ikkunasyvennykset
Ikkunoiden suunta
Ikkunoita itään
Vuokralaistyyppi
Päävuokralainen
Lemmikkieläimet sallittu
Ei
Muut ehdot
Vuokralainen sitoutuu ottamaan liikehuoneistoa koskevan vakuutuksen ja vastaa siihen liittyvistä sopimuksista ja kustannuksista. Huoneistossa ei saa tupakoida.
TV-palvelut
KaapeliTV (Kuitu)
Tietoliikennepalvelut
Kuitu asuntoon, ADSL

Hinta

Vuokra/kk
950 € / kk
Vakuus
2 356 €
Lisätietoa vakuudesta
Vuokralainen luovuttaa vuokranantajalle kahden (2) kuukauden alvillista vuokraa vastaavan vakuuden vuokrasopimuksen ehtojen täyttämisen vakuudeksi. Vuokravakuus suoritetaan taloyhtiön tilille. Vakuus palautetaan vuokralaiselle korottomana vuokrasopimuksen päättyessä, kun kaikki vuokranmaksuun ja vuokrasopimukseen liittyvät velvoitteet on hoidettu ja huoneisto kalusteineen ja varusteineen on luovutettu samassa kunnossa kuin sopimuksentekohetkellä, lukuun ottamatta normaalia kulumista. Vuokralaisen lähtiessä, jos huoneisto ei ole samassa kunnossa kuin vuokrattaessa, veloitetaan siivous/korjauskustannukset.
Vuokrankorotusperusteet
Vuokraa voidaan tarkistaa kerran vuodessa enintään 5.0%.
Vuokrauksen erityisehdot
Tila vuokrataan liiketilaksi. Huoneistossa ei saa harjoittaa kahvila-, ravintola-, eikä elintarviketoimintaa, ei edes muun toiminnan ohessa. Huoneisto vuokrataan siinä kunnossa, kun se on sopimuksentekohetkellä. Vuokrasopimus astuu voimaan vuokrasopimuksen allekirjoituksesta ja on voimassa toistaiseksi. Irtisanomisaika on molemmin puolin kolme (3) kuukautta. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus voidaan irtisanoa päättymään aikaisintaan kahdentoista (12) kuukauden päästä. Irtisanomisaika aletaan laskea irtisanomista seuraavan kalenterikuukauden alusta. Vuokralaisen on suoritettava vuokra kuukausittain etukäteen viimeistään kuukauden 3. pankkipäivään mennessä. Viivästyskorko on voimassaolevan korkolain mukainen. Vuokralainen vastaa taloussähköstä sekä siihen liittyvistä sopimuksista ja kustannuksista. Vuokralainen sitoutuu ottamaan liikehuoneistoa koskevan vakuutuksen ja vastaa siihen liittyvistä sopimuksista ja kustannuksista. Huoneistossa ei saa tupakoida. Vuokraa määrätessä on sovittu, että vuokrasuhteen kestäessä vuokralainen vastaa oman toimintansa huoneistolle asettamien vaatimusten täyttämisestä ja tämän toimintansa vuokrahuoneistolle aiheuttamasta kulutuksesta, rasituksesta ja korjaustarpeesta kustannuksellaan. Vuokraa voidaan tarkistaa kerran vuodessa enintään 5.0%. Vuokralaisella on oikeus asennuttaa huoneistossa kustannuksellaan uusi vesipiste alkoviin hyödyntäen valmiiksi tehtyä vesi/viemärivarausta. Kaikista muutos- ja perusparannustöistä on sovittava etukäteen kirjallisesti vuokranantajan kanssa. Vuokralainen on velvollinen hoitamaan huoneistoa huolellisesti ja huolehtimaan siitä, että huoneiston käyttäjät noudattavat kiinteistön järjestysmääräyksiä sekä mitä muutoin terveyden, siisteyden ja järjestyksen säilymiseksi on säädetty tai määrätty. Vuokrasuhteen kestäessä on vuokranantaja oikeutettu teettämään talossa ja huoneistossa tavanmukaisia korjaus- ja muutostöitä ilmoitettuaan siitä etukäteen vuokralaiselle. Vuokralainen ei saa ilman vuokranantajan etukäteistä kirjallista suostumusta vuokrata tiloja kolmannelle osapuolelle, eikä siirtää vuokraoikeutta. Huoneisto vuokrataan arvonlisäverolliseen toimintaan ja vuokraan lisätään arvonlisävero. Vuokraan sovelletaan kulloinkin voimassa olevaa vuokraustoiminnan arvonlisäverokantaa, sopimusta allekirjoitettaessa ALV 24%. Jos vuokraustoiminnalle määrätään viranomaisten toimesta muu vero tai maksu, voidaan se lisätä sopimuksen mukaiseen vuokraan. Muutoin noudatetaan LHVL.
Vuokra-aika
Toistaiseksi voimassa oleva. Ensimmäinen irtisanomisajan ajankohta 12 kuukauden kuluttua

Asuinkustannukset

Vesimaksu
0 € / kk
Vesimaksun lisätiedot
Vesimaksu sisältyy vuokraan.
Sähkömaksu
Vuokralainen tekee sähkösopimuksen

Talon ja tontin tiedot

Taloyhtiön nimi
Asunto-osakeyhtiö Vai-So
Lisätietoa taloyhtiöstä
Asemakaavassa on määritelty, että rakennus sijaitsee asemakaavahistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittävällä aluekokonaisuudella. Rakennus itse on luokiteltu suojelumääräyksellä So (rakennusta ei saa purkaa eikä tehdä muutoksia, jotka turmelevat rakennuksen julkisivujen tai kaupunkikuvan rakennustaiteellista arvoa).
Rakennuksen tyyppi
Liiketila
Rakennusvuosi
1914
Liikehuoneistojen lukumäärä
4
Rakennusmateriaali
Tiili
Ilmanvaihto
Painovoimainen
Kiinteistön laajakaistayhteys
Elisa
Liikenneyhteydet
Raitiovaunupysäkki on suoraan oven edessä, kaksi pysäkinväliä keskustasta. 100m säteellä on runsaasti bussipysäkkejä, yksi pysäkinväli keskustasta. Finnairin bussi pysähtyy lähelle ja viereisessä korttelissa on kaksi hotellia. Lähimmät taksitolpat ovat hotelleilla ja Töölöntorilla.
Lämmitys
Vesikeskuslämmitys, Kaukolämpö
Lisätietoja talosta
Siirry talosivulle

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
Alueella on mahdollista pysäköidä lyhytaikaisesti asukaspysäköintipaikoille tai hankkia yrityspysäköintitunnus. Viereisessä korttelissa P Töölö -parkkihalli sekä lyhytaikaista että sopimuspysäköintiä varten.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Asunto-osakeyhtiö Vai-So
Asunto-osakeyhtiö Vai-So
Asunto-osakeyhtiö Vai-So

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.