Kakola Yhtiöt Oy

Kakola Yhtiöt Oy

Kakola Yhtiöt Oy:n synty ajoittuu 80-luvun lopulle, jolloin yritys toimi sen aikaisen grynderiyrityksemme kiintokalustevalmistajana. Tuolloin yrityksemme valmisti mittatilaustyönä kaikki kiintokalusteet sekä ovet ja ikkunat vanhoihin saneerattaviin rakennuskohteisiimme. Vuosien kuluessa yrityksemme on toiminut eri nimillä aina meneillään olevasta projektista riippuen. 90-luvun puolivälissä hankimme omistukseemme vanhan Littoisten Verkatehtaan, jonka mittava muutosprosessi lähti liikkeelle kaavan muuttamisesta teollisuuskaavasta asuntokaavaan.

Siitä alkoi vajaan kahden sadan asunnon toteuttaminen idylliseen kyläyhteisöön Liedon Littoisiin. Verkatehtaasta onkin tiukoista suojelumääräyksistä huolimatta muodostunut haluttu ja tiivis asuntokokonaisuus, jossa on pystytty toteuttamaan persoonallisiakin huoneistoratkaisuja kaikki nykyajan asumisvaatimukset täyttäen. Kaikkiaan olemme toteuttaneet Vaasa-Hamina-akselin eteläpuolelle noin 2500 asuntoa uudelleen saneerattaviin vanhoihin kiinteistöihin grynderiperiaatteella.

Nyt viimeisimpänä on vuorossa 1850-luvulla aloitetun Kakolan vanhan vankilakokonaisuuden herättäminen uudelleen henkiin niin asuntojen, niitä palvelevien liiketoimien kuin matkailu- ja kulttuurihankkeidenkin osalta. Kakolan asuinalue ja Kakolanmäen uusi kyläkeskus rakentuu Turun ytimeen, yhdelle sen upeimmista kukkuloista lähellä sekä kauppatoria että Turun Linnaa ja satamaa.Perheyrityksessämme työskentelevät Olli, Leena, Joonas, Johanna ja Valtteri. Meidät kaikki tavoitat Kakolan muurien sisäpuolelta rakentamasta Kakolan Uutta Aikaa!

Yhteystiedot

Graniittilinnankatu 2, 20100 Turku

Puh: 0251500

Ota yhteyttä